• Vores kundecenter er åbentMan-Fre kl. 8-17
  • Ring til os
  • Send en forespørgsel
  • Løsninger Viden om

Redningsåbning

I følge Bygningsreglement  skal alle huse have flugtveje og redningsåbninger.  De er nødvendige i situationer, hvor personer opholder sig i huset og hurtigt skal redde sig ud i tilfælde af brand.

Hvad er forskel imellem en flugtvej og en redningsåbning?

Flugtvejen er typisk den vej, du i det daglige bruger, når du skal ud og ind af huset. Det er gange, gangarealer og trapper, der kan bringe personer ud til et sikkert område.

Redningsåbningen er typisk et vindue eller en dør, som kan bruges til at redde sig ud igennem eller til at give sig til kende overfor redningsmandskabet, hvis den normale vej ud af huset er blokeret af brand eller røg. Alle beboelsesrum, soveværelser og køkkener skal have en redningsåbning direkte til det fri. Åbningen kan enten være vinduer, døre eller lemme. Åbningens frie højde plus bredde skal til sammen være mindst 1,5 m - dog må ingen af siderne være mindre end 0,5 m. Redningsåbninger skal være lette at betjene og skal kunne holdes fast i en stilling, så der er fri passage både indefra og udefra.

Du kan læse meget mere reglerne her: Regler for redningsåbninger