• Vores kundecenter er åbentMan-Fre kl. 8-17
 • Ring til os
 • Send en forespørgsel
 • Løsninger Viden om

  Energivinduer


  Energivinduer er en type vinduer, der holder meget bedre på varmen end „almindelige“ vinduer. For at kunne kalde det et energivindue, skal vinduet være med 2- eller 3-lags energiruder. Største forskel på „almindelige“ og energivenlige vinduer er, at der bliver brugt en speciel energirude i de energivenlige vinduer. Der er en usynlig metalbelægning på glasset, og det betyder, at solens stråler kommer ind, mens varmen indefra reflekteres. Energiruden isolerer således væsentligt bedre end almindelige termoruder. Luftmellemrummet mellem glassene er fyldt med argongas, der er tungere end luft, hvilket yderligere forbedrer isoleringseffekten.

  Derudover skiller energivinduernes ramme sig også markant ud fra de almindelige vinduer. De er blevet konstrueret på en sådan måde, at kuldebroerne er blevet minimeret markat. Desuden er kanten på en rude for nogle år tilbage som standard lavet af aluminium, men dette er ikke tilfældet med energivinduer. Her er kanten nemlig lavet af komposit for at minimere kuldebro. Det er det man kalder for energirude med „varm kant“, og alle vore vinduer og døre er leveret med energiruder med „varm kant“. Med energivinduer har du mulighed for at spare mange penge. De holder bedre på varmen end almindelige vinduer, og det betyder, at din varmeregning bliver reduceret betydeligt. En stor fordel er også, at energivinder giver et meget bedre indeklima. 


  Fagudtryk


  Energiglas: Fordelen ved energiglas sammenlignet med almindeligt glas er, at energiglas holder ekstra godt på varmen.


  Energiruder: En energirude er en termorude, hvor det ene glaslag er et energiglas, og samtidig er der argon gas imellem glaslagene. Ved energiruder er der på rudens inderste glaslag en usynlig metalfilm, som sørger for, at solens stråler let trænger ind igennem ruden. Desuden holder ruden ekstra godt på varmen, så den bliver inde i huset i stedet for at sive ud. Med energiruder sparer du mange penge på varmeregningen, og samtidig minimerer ruden risikoen for kondens indvendigt, ligesom du slipper for at mærke træk ind af vinduerne på en kold dag.


  Eref er et udtryk for produktsystemets energibalance i fyringssæsonen (solindfald minus varmetab) for et 1-fløjet vindue på den europæiske standardstørrelse 1,23 x 1,48 m, og monteret med producentens standardrude. En positiv Eref-værdi betyder, at der kommer mere varme ind end ud, dvs. vinduet giver et energitilskud til boligens opvarmning. Hvis du vil vide, hvad Eref er for vores vinduer, bedes du venligst sende os en forespørgsel på kundesupport@klarvinduer.dk, hvori du skriver dit ordrenummer, eller beskriver den type elementer du overvejer at købe, så kan vi oplyse dig de præcise energimæssige data.


  Vinduets samlede U- værdi er en faktor for, hvor godt vinduet isolerer. U-værdien varierer afhængig af vinduets størrelse og udformning. Jo lavere U-værdien er, jo bedre er vinduet til at holde varmen inde i huset. Vores 2-lags energirude er U=1,1 og for vores 3-lags er det U=0,7.
  Did you find it helpful? Yes No

  Send feedback
  Sorry we couldn't be helpful. Help us improve this article with your feedback.

  Relaterede varer