• Vores kundecenter er åbentMan-Fre kl. 8-17
 • Ring til os
 • Send en forespørgsel
 • Løsninger Viden om

  Opmåling af vinduer og døre


  Opmåling er slet ikke så svært, som de fleste frygter. For at få det bedste resultat i sidste ende, er det selvfølgelig vigtigt det bliver gjort rigtigt. Er elementerne målt rigtigt op, bliver monteringen nemlig også tilsvarende nemmere. Følger du blot vores vejledning her, skulle opmålingen gerne være helt korrekt.


  Før du går i gang, skal du have følgende klar: Papir og blyant, tommestok/målebånd og eventuelt en loddestok, hvis det er et ældre hus.


  1. Mål altid udvendigt!


  Mål altid udvendigt og notér altid bredden først, derefter højden! Uanset om det er vinduer eller døre.


  2. Mål flere steder!


  Mål først fra mursten til mursten – det såkaldte hulmål. Husk at måle flere steder, da hullet godt kan være lidt skævt. Er der forskel på målene, skal du bruge de mindste mål.


  3. Find karmmålet!


  Træk 24-25 mm fra hulmålene, hvorefter du har de karmmål du skal bruge, for at bestille dine elementer. Det giver en fuge hele vejen rundt på ca. 12 mm.


  4. Når du måler op til vinduer


  Måler du op til vinduer, skal du være opmærksom på, hvordan de indvendige forhold er. Om det er rå mursten, pudset lysning indover karmen, eller om du eventuelt skal bestille vinduerne med udfræset not, så du efterfølgende kan lave en flot lysning rundt om dine nye vinduer.


  5. Når du måler op til døre


  Måler du op til døre, skal du specielt være opmærksom på de indvendige forhold, hvis det er en indadgående dør. Det er nemlig ikke helt lige meget, om du bestiller den nye dør med hårdttræ- eller aluminiums bundstykke. Skifter du for eksempel en 30 år gammel dør ud, til en ny dør med aluminiums bundstykke, vil selve dørbladet nemt kunne gå imod fliserne indenfor.


  Her kan du se en video guide til opmåling: https://www.youtube.com/watch?v=f7Hj7dC5uyw


  Vi håber vores vejledning hjalp dig godt igennem opmålingen, så du nu – med ro i sindet – kan bestille dine nye døre og vinduer. Er du stadig usikker på hvordan du gør, så brug endelig knappen til højre – så vil vores Kundesupport sørge for, at en af vore erfarne partnere kommer ud og foretager opmålingen for dig!

  Did you find it helpful? Yes No

  Send feedback
  Sorry we couldn't be helpful. Help us improve this article with your feedback.

  Relaterede varer